Маратонките и днешните им наследници

Posted by admin 13.10.2019 0 Comment(s)

В средата на 90-те години в България, маратонките и кецовете се бяха превърнали в обувки символ на цяло едно поколение младежи. Те ги носеха не само за спорт, но и като част от ежедневното облекло. Символичното в тях бе, че те бяха нови модели и нов начин на отношение. Изборът беше все по-голям, но също така на пазара се появиха фалшивите имитации на големите марки, които се бяха появили, за да залъгват потребителското око и излъгаха не малко младежи.

Времената обаче се менят, маратонките и кецовете вече не са символ на поколението, просто защото, не могат да издържат на напора от още по удобни спортни обувки, които също са идеални за ежедневно носене.  Днес вече всяка обувка има своето точно предназначение и романтичните идеали на миналото поколение вече не са само на улицата. Днес маратонки носят модерни имена, които влизат в градския жаргон. Такива са модерните сникърси, дамски сникърси, еспадрили, мокасини, високи мъжки маратонки за преходи, и какви ли още не модели.

Днес можете да видите онова поколение, което все пак е запазило част от духа на времето в себе си и продължава да носи любимите си маратонки. Маратонките са и по достъпни като цени и са най - разнообразни като модели, цветове - вдъхновени от даден спорт, или научно откритие за удобство. Затова можете да видите, пораснали момчета и момичета от онова, поколение, които носят модерните маратонки изключително стилно и по предназначение, и възползвайки се от новите цветове, материи – обувки с своите причини да бъдат носени.

Все пак този текст няма за цел да се връща в миналото, напротив, той е път към новото поколение младежи, които имат шанса да открият своите нови любими обувки за ежедневието. Трудно ще бъде да са на нивото на експанзията, каквато беше през 90-те години, защото просто търговската среда днес е различна и всеки има достъп до своят предпочитан чифт обувки.