Мъжки и дамски обувки – класация за видове, брой и красота

Posted by admin 11.08.2019 0 Comment(s)

Едно от най-престижните световни списания, излезе с любопитната тема, че всеки средностатистически мъж от Америка има 12 чифта обувки. Това поставя въпроси, ами ако имаме 12 чифта обувки вкъщи какво ще носим. А нима дамите могат да се ограничат само с 12 чифта. И изобщо не е ли преувеличено това число? Нека погледнем в сравненията между общите неща при тези 12 вида обувки – от гледна точка на мъжките и дамските обувки.

 

Интересно при мъжката класация е, че започва с обувки brogues (познати у нас като алпийки)

 Това са здрави мъжки обувки с орнаментирани перфорирани мотиви върху кожата на самите обувки. Това са работни обувки. Перфектни са за съчетания както с костюм и с дънки, но никога за формални и официални срещи, където стилът трябва да надделее над бързото решение.

 

Интересно е и при жените

В такава подобна класация, първата дамска обувка също е неглиже. Това което е характерно за нея е, че е лека обувка, но е в черен цвят. Тоест тя може да се съчетава лесно с всичко от дамския гардероб. Най-популярна в случая е дамската обувка с деколте на високо токче в черен цвят. Безподобна класика.

 

Колкото по навътре в класациите навлизаме, виждаме, че при мъжете са много важни два вида официални обувки, оксфордките и елегантните ушити боти в кафяво или черно.Чак след това идват ботите тип кубинки, които да се използват за по-различни събития с неформален характер.

 

Най-интересното е, че дамската класация продължава с леките дамски обувки. Това са различни лоуфъри, мокасини, сандали, които постепенно преминават в ръбести ботуши до глезените, така че дамите спокойно да ги комбинират с дънки или с рокли.

 

Не си представяме лесно, че мъжете в България могат да си позволят да имат 12 чифта мъжки обувки. Редно е да приемем, че такава бройка дамски обувки са възможни. В този смисъл, мъжете в България могат да се допитат до такъв вида класации, за да попълнят колекцията си, която ще им помогне да имат обувки за всякаква ситуация. Същото важи и за дамите, макар че дамските обувки като най-добри и вернитехни приятели, винаги се появяват в нужда от дамския гардероб.