Котешките муцунки са отново на мода

Posted by admin 16.08.2019 0 Comment(s)

Тази публикация има за цел да представи официално IT тренда за тази година – токчетата с котешки муцунки! През няколко години на фалстарт, тази година те отново са на върха, тъй като това лято всички дизайнери изразяват почитта си към иконичните тоалети и аксесоари на 60-те и 70-те години на ХХ век.

 

От офиса, през градските улици, до новооткрития ресторант-градина - удобните и изискани заострени обувчици с котешки ток това лято са най-добрия избор за протяжните следобеди и изпълнените с романтика вечери.

 

Ако Одри Хепбърн бе тук сега, тя със сигурност би носила в класическите, комфортни и ниски обувчици с котешки муцунки.

За да не се чуди човек какво означава kitten heels, ето един жокер: ниско, тъничко токче, с женствен наклон на ходилото, обикновено високо от 3,5см до 4,75см. Този модел става популярен от самата Одри Хепбърн, която винаги е била обута с нежните "котешки" токчета през 60-те и 70-те.

 

Тази година модни гиганти като Шанелl, Прада и Джими Чу възраждат ретро-вдъхновения стил на котешките токчета, а по-младите брандове като Андерсън и Мансур Гавриел правят съвременна интерпретация на популяризирания от английската вдъхновителка, актриса и модна икона.

 

Любопитното е, че когато този модел излиза на мода 1950г., тези иконични обувчици са представят тийнейджърски обувки, чиято роля била да са нещо като "треньор за токчета".

 

От този момент нататък обувките с женствен и деликатен ток стават задължителен аксесоар за всички световноизвестни знаменитости и се настаняват в техния гардероб за дълго. Елегантните, вечни обувки сякаш никога не излизат от мода и всички звезди винаги позират под светлината на прожекторите именно с този модел със своите ослепително красиви тоалети. Градските момичета пък залагат на тях, може би, защото търсят дискретен, но кокетен начин да вървят дълго и с лекота из забележителностите на седмицата на модата в Милано, Париж или Ню Йорк.