Класическите дамски обувки...

Posted by admin 19.03.2019 0 Comment(s)

Класическите дамски обувки – все още на мода и все още с присъщия им стил

Има процеси с модата, които не са свързани с популярното на момента или с това, което дизайнерските къщи предлагат като тенденции. Тези процеси са свързани със символични процеси, които са белязали някаква промяна в обществото. Такъв е случаят с класическите дамски обувки, които маркират един от много специфичен период от човешката история, в който дамите получават своите модерни права и повишават статуса им в общественото пространство. Класическите дамски обувки на висок ток са символ именно на процесите през този период.

Нека обаче не задълбаваме само в миналото, а да проследим как класическите дамски обувки се носят в съвремието от елегантните дами и какво следва да очакваме като изненади  в модния свят. Класическата дамска обувка е обувката на токчета. Дамите я разпознават много лесно и я отличават от всички други предложения на модния пазар. Това е така, защото в много дълъг период от време тя запазва своята умерена стилистика.

Височината на токчето никога не е прекалена, нито пък е прекалено ниска. Естествената кожа щади дамския крак. Теглото на обувката е леко и тя е винаги приятна за носене. А цветовете са най-разнообразни: от елегантното черно, през неутралните сиво и бежово, но и червени, розови, лилави, тъмно сини. Цветове, които обаче винаги са на ръба на на неутралното излъчване, иначе биха нарушили естествената модна линия и биха привлекли прекалено внимание към себе си.  

Класическите дамски обувки подчертават женския силует, те не си позволяват да привличат вниманието надолу към краката, а са част от общото излъчване на жената. Именно затова, елегантните дами никога няма да се лишат от това естествено излъчване, което позволява да изразят цялостната си фигура. Класическите дамски обувки са прекия път към дамското самочувствие.