Карл Лагерфелд обувки

Posted by admin 15.09.2019 0 Comment(s)

Колекцията на Шанел есен-зима 2019-2020 е последната творба на най-големия кутюратор - всепризнатия гений на нашето време, Карл Лагерфелд, който почина на 19 февруари 2019 г. на 85-годишна възраст.

Карл Лагерфелд обувки и Шанел

Шоуто, което традиционно се проведе в Парижския Grand Palais, беше спокойно и величествено, с нотка на тъга и тържественост. Присъстващите на изложението твърдяха, че сякаш са в небето - транспортирани до снежно, високопланинско тихо пристанище. Това беше истинско „зимно царство“: дървени хижи, пушещи комини, планини, дървета и снежни тонове.

 

Карл Лагерфелд обувки колекция

Когато става въпрос за колекцията на Шанел есен-зима 2019-2020, не може да не споменем за началото на шоуто, което започна с миг на мълчание в памет на Карл Лагрефелд. Тогава гласът му прозвуча в откъс от последното шоу на Шанел. Изведнъж френският е заменен с английски и проехтяват на Карл Лагерфелд цитати като: „О, това е все едно да  влезете вътре в картината!“ Трудно е да се намерят думи, които да изразят по-точно случилото се по време на шоуто. Всичко наистина изглеждаше като подвижна картина на безумно красиво алпийско село, което беше заровено не само в снега, но и в блясъка на луксозните тоалети за Нея - красивата и независима мадмоазел.

 

Новата колекция Chanel - преосмисляне на класиката

В шоуто бяха представени култови костюми от туид с много пайети с широки панталони, удължени якета и дълги меки палта. В модното шоу Chanel есен-зима 2019 ярък акцент бяха монохромните модели и тези с наситени цветни тонове. Впечатление правеха обемни пухени якета в модерен цвят, многослойни комбинации с плисирани шифонови рокли и поли, контрастни цветове и текстури. Освен тях бяла включени мотиви на коренните американски жители, плетени жилетки, снежнобели тоалети с кожа, наподобяващи нежни, сияйно бели снежинки и много други.

 

В тази колекция на Карл Лагерфелд обувки, чанти и други, миналото, настоящето и бъдещето изглежда са се обединили. Тя отразява дълбоко разбиране за модата, естетиката и красотата. Това е наследството, което Карл Лагерфелд оставиха на новия креативен директор на Шанел, съавтор на шоуто и наследник на щафетата на кутюрната индустрия Вирджиния Виар.