Какво прави равните обувки опасни?

Posted by admin 14.05.2019 0 Comment(s)

Равните обувки могат да бъдат по-добри за краката ви от токчетата, но това не означава, че са напълно невинни. Разберете какво ги прави "опасни" с този пост.

 

Ниските обувки могат да бъдат удобни, но и да крият опасности за женските крака. Ако не го вярвате, дори бързото търсене в Google може да разкрие някои зашеметяващи факти, които със сигурност ще ви оставят без думи. Прочетете по-долу за петте риска, които крият обувките с плоски подметки.

 

 

   1. Една ужасна история от Великобритания има като главен герой жена, заминава на семейна почивка и прекара цял ден с ужасни болки в краката. Посещението при специалист разкрива, че за състоянието й са отговорни обувките й. Тя е получила плантарен фасциит - болезнено възпалително състояние, което се проявява под формата на болка при ходене. Всъщност, плоските обувки с недостатъчна поддръжка на протектора, като джапанки и стари маратонки, могат да причинят леки наранявания, което води до увреждане на връзката на петата с фасцията и до повторно натоварване на възглавничките.

 

Как да го избегнете: Уверете се, че равните ви обувки ви дават достатъчно подкрепа в областта на арката и избягвайте изцяло плоските обувки с много тънки подметки (обикновено такива са летните сандали).

 

 

2. Ако имате плантарен фасциит от равните си обувки, най-вероятно това състояние може да доведе до хронична дегенерация на влакната на плантарната фибрилация и оросяване на сухожилията, които могат да ви оставят почти неспособни да ходите нормално.

 

Как да го избегнете: Ако почувствате болка в краката, посетете ортопедичния си лекар. Освен това би било добре да се инвестира в обувки с добро качество, които да дадат достатъчна подкрепа на вашите ходила.

 

 

3. Ако носите обувки с равни подметки, които не ви пасват идеално - особено ако са прекалено стегнати на пръстите на краката - могат да се създадат някои сериозни проблеми. Това може да е болезнено за ноктите, но също така да доведе до вътрешно възпаление, което може дори да стигне до костите ви, причинявайки ви сериозни здравословни проблеми.

 

Как да го избегнете: Когато опитвате нов чифт обувки, уверете се, че пръстите на краката ви имат достатъчно място и се мърдат свободно. Трябва да можете да ходите удобно, без да усещате болка.

 

 

4. Джапанките нямат само стилистичен недостатък, но и могат да причиняват сериозни здравословни проблеми като наранявания на гръбначния стълб, таза и колеренете.

 

Как да го избегнете: Забравете за джапанки и изберете добър чифт сандали / чехли, които ще осигурят поддръжката на краката ви.

 

 

5. Най-големият проблем с ниските обувки е липсата на абсорбция на удари. Това е сериозен проблем особено при обувките с тънки подметки. Когато ходите, костите на петата получават най-голяма тежест на контакт и това води до сериозни проблеми с течение на времето. Най-често срещаните явления са мехури, образувани на ахилесовото сухожилие, където задната част на равните обувки влиза в контакт с крака. Проблемът в този случай се дължи на липсата на подходяща подкрепа.

 

Как да го избегнете: Вместо ниски, изберете чифт обувки с леко повдихната подметка в областта на петата. Обувките с леко повдигнат свод са по-добри за вашето здраве от тези с напълно равна подметка.