Какво ново от модните дизайнери?

Posted by admin 20.08.2019 0 Comment(s)

Модните обувки за топлия сеозн тази година се оказаха много разнообразни. Може да се забележи, че при използването на акценти от миналото, фокусът е върху ярките цветове. Колекциите от столиците на модата изобилстват  от футуристични форми и необичайна комбинации от текстури.

 

Един от най-популярните модели, които модните стилисти предлагат, са обувките с каишки и заострените високи тънки токчета. Някои от тях са с множество геометрични форми и се предлагат във всякакви цветове, а материалът може да бъде кожа, велур, лак или сатен.

Живанши създаде линия от ежедневни обувки с връзки в различни цветове от лачена кожа и кожа на влечуги.

Алтузара и Драйс Ван Нотен създадоха модел за вечерни изявления на тънък и стабилен ток, състоящ се изцяло от каишки. Въпреки едва забележима следа от старомодни нотки, използването на съвременни декоративни елементи помага на дизайнерите да създават не само удобни обувки, но и собствен стил.

 

Обувките, изработени с метални ефекти, както и роклите, панталоните, чантите и прочие, не са нова тенденция. Много от водещите дизайнери на обувки представиха колекции с метален ефект. Ежедневните модели представляват модерни ниски обувки, докато опциите за вечер са с висок ток.

 

В допълнение към класическите обувки, под формата на златни и сребърни модели, бяха представени модни обувки в металически цветове, с холографски ефекти и метализирана структура под кожата на влечуги. Блестящата кожа, имитираща кожа на влечуго, не е толкова много, както в предишните сезони, но все пак участва в модните предложения на някои от дизайнерите. Ярки представители на "змийските" обувки присъстваха в колекциите на Балмен, Ердем, Родарте и Тод. Ако повечето дизайнери избират цветове, типични за естествените цветове на влечугите, то колекцията на Балмен представи обувки в различни цветове с релефна змийска кожа. Змийското оцветяване бе не само върху върха на обувките, но и върху петата. Това направи обувките да изглеждат много модерни.

Дизайнерите съветват човек да не се страхува тази есен да погледне към моделите, имитиращи кожата на някои хищници.

 

Друга тенденция е тази на прозрачните обувки.  Според дизайнерите, вниманието е добре да се съсредоточи, или върху горната част на обувката, или върху ходилото. Тенденцията се изразява в определени прозрачни части -  може да се срещнат обувки с прозрачни токове, прозрачен връх или дори напълно невидими модели, които позволяват на собственика си визуално да се носи във въздуха.