Как се почистват велурени обувки?

Posted by admin 03.04.2019 0 Comment(s)

Велурените обувки правят силно модно изявление, освен че изглеждат много стилни. Никой не може да устои на тези прекрасни, топли, комфортни, лъскави и (разбира се) скъпи обувки. Тяхната красота е трудно да остане незабелязано, но същевременно те се замърсяват лесно. Тази публикация ще опише някои от основните начини за почистване и правилно съхранение на обувки от велур.

 

Оцет и домашни продукти

Оцетът може да се използва за почистване на упорити петна от вашите велурени обувки. Потопете суха кърпа в оцет и почистете с нея петната. След като сте изсушили, използвайте четка, за да изгладите повърхността. Този метод е ефективен, въпреки че не се препоръчва от професионалистите.

 

Хладилник

За да премахнете восък или дъвка, оставете обувката във фризера. Това втвърдява восъка или венците, така че да можете да го откъснете от повърхността. Изчистете остатъка с четка от велур.

 

Пара

Можете да използвате пара от чайник за вашите велурени обувки. Чрез нанасяне на пара по повърхността, порите на велура се отварят, което улеснява почистването на обувките.

 

Когато почиствате обувките си, свалете връзките, тъй като това може да бъде пречка при  почистването. Това също така предотвратява замърсяването на връзките ви.

Използвайте спрей за защита срещу влага, за да предотвратите появата на водни следи или петна. Нанасяйте този спрей върху обувките си 4-6 пъти годишно.

 

Избягвайте да използвате сухи разтворители или универсални бои у дома, тъй като те не ви гарантират чистота и здравина на велурените ви обувки.

В случай, че използвате оцет, за да се отървете от маслените петна, е добре да знаете, че той ще остави лека миризма.

 

Ако трябва да приберете обувките за съхранение за дълго време, уверете се, че са опаковани в хартия, поставени в кутия и съхранявани на сухо, тъмно място.

Можете също така да потърсите някои професионални почистващи препарати за велур на пазара. Тези съвети трябва да бъдат достатъчни, за да свършите ефективно задачата.