Как се отпускат нови кожени обувки?

Posted by admin 09.04.2019 0 Comment(s)

Понякога влизате в магазин за обувки, избирате обувки, които се вписват добре с гардероба и стила ви, но по-късно разбирате, че когато ги носите за дълги периоди от време, те нараняват краката ви, причинявайки ви кожни лезии, мазоли или мехури. Какво правите в такава ситуация? Един от вариантите, които имате, е да отпуснете кожените обувки. Това ще ви гарантира, че те ви ще станат удобни за носене.

 

1. Използвайте фризера

Напълнете пластмасова торба с вода и я запечатайте. Уверете се, че нивото на водата е около една трета от обема на торбата. Направете две такива торби и поставете по една във всяка от обувките. Оставете обувките във фризера, докато водата замръзне за едно денонощие.

 

2. Използвайте третиращ алкохол

Използването на алкохол, за да направите обувките по-свободни у дома, е страхотен метод. Направете разтвор, който се състои от 50% алкохол и 50% вода. Напръскайте с него всяка обувка от вътрешната страна и след това ги носете за около двадесет минути. Това ще ви помогне да разтегнете обувките си. Можете също така просто да разтривате онези части от обувката, които смятате, че трябва да бъдат разтеглени, за да ви станат по мярка.

 

3.Използвайте плътни чорапи и сешоар

Сложете си чифт дебели чорапи. Обуйте обувките и докато движите в тях напред и назад краката си, нагрейте кожата със сешоар най-вече в зоните, които ви стягат най-силно. Оставете обувките да се охладят, преди да ги опитате без чорапи или чорапогащник. Повторете процеса отново, ако смятате, че обувките трябва да бъдат опънати допълнително.

 

Винаги опитвайте и на двата чифта обувки, тъй като и краката ви не са непременно същите. Също така, когато купувате обувки, се разходете с тях в магазина, за да проверите дали са ви удобни. Избягвайте да купувате обувки, които не се вписват добре с ширината на крака ви и винаги излизайте да пазарувате обувки вечер.