Как обувките да не пропускат?

Posted by admin 10.06.2019 0 Comment(s)

Сигурно се питате дали е възможно обувките ни да не пропускат по време на дъждовно и зимно време. Да, има много препарати, които се справят доста успешно с този проблем, но също така има и доста алтернативни варианти, които можете да приложите в уюта на вашия дом само с няколко подръчни материали.
 

Преди да предприемете какво и да е, трябва да се съобразите с материята, от която са направени обувките. Ако са от тънка материя като змийска кожа или велур, то тогава можете много лесно да се справите като ги напръскате със спрей против пропускане и то още преди първото им обуване.

Тези материи могат много лесно да се увредят от влагата. Препоръчва се използването и на защитен филм. При обувките от кожа не е толкова важно да се спазва това, колкото при горепосочените обувки.
 

Обувките, които са лачени или с някакви украшения като пайети или брошки, трябва да не се третират, тъй като това може да ги увреди напълно.  Същото важи за тези, които натъпкани с мъх или пух. Те трябва да се третират много внимателно, защото текстурата им е много крехка и може да се наруши.  Трябва да пробвате продукта предварително на малък участък от обувката.

За тези обувки се препоръчват различни кремове, лосиони, пчелно млечице, които да се втриват в текстурата с мека гъба.   Както вече казахме за змийската кожа и велурът е подходящ спреят.
 

Преди да правите каквото и да е третиране, трябва да се уверите, че обувките са чисти. Ако са чисто нови, вземете чиста кърпичка и ги избършете, защото може да са останали някакви частици прах или мръсотия. 

Ако са стари кожени обувки, които и преди са третирани, то тогава ги почистете, за да премахнете горния слой, за да може да не се получи натрупване.  Обувките трябва да сухи, преди да нанесете препарата.