Как да запазите вашите летни аксесоари перфектни?

Posted by admin 10.08.2019 0 Comment(s)

Гардеробът ни за топлия летен сезон се оказва особено труден за избор. Силното слънце, морето, високите температури, изпотяванията и пясъкът допринасят за това много от любимите ни ежедневни дрехи да не оцелеят за следващата година. Но не е нужно да се притеснявате. Следвайте нашите съвети, за да запазите аксесоарите си в отлично състояние.

 

Кожени сандали

 

Удобни, стилни и безкрайно удобни, традиционните кожени сандали могат да се носят почти всеки ден по цял ден, особено когато живакът на термометрите стане червен. За да сте сигурни, че любимия ви чифт ще продължи да изглежда свежо и оригинално през цялото лято (и дори следващата и по-следващата година), уверете се, че:

 

✔️ След всяка употреба почиствате с мека гъба, за да отстраните праха и други остатъци от замърсяване от деня. Това ще помогне да се избегне обезцветяването на кожата.

✔️ Съхранявайте обувките в оригиналната им опаковка. Ако в кутията или чантата има пластмасови елементи, които да ги поддържат в оригиналната им форма, винаги ги поставяйте в тях, за да запазите формата им непокътната.

 

Сламени шапки и чанти

 

✔️ Плетените аксесоари са неразривно свързани с лятото. Въпреки, че те са изработени от органични материали, те също изискват специални грижи. Как ще останат перфектни?

✔️ Би било добре да ги разклащате често, за да може да се отървете от пясъка, който е бил "скрит" в тях. След това отстранете петната с влажна кърпа.

✔️ Ако случайно са се препълнили или са деформирани в някакъв момент, напръскайте ги с вода, за да омекотите влакната и да получите (с вашата помощ, разбира се) отново тяхната първоначална форма.

✔️ Съхранявайте чантите в изправено положение, запазвайки формата им непокътната.  Напълнете ги със списания, кърпи или каквото и да е друго, но не ги препълвайте.

 

Слънчеви очила

 

Вашият най-добър съюзник срещу вредните слънчеви лъчи са слънчевите очила. Истината е, че дори най-добрия чифт се влошава с течение на времето. Внимавайте следователно със следните неща:

✔️ Уверете се, че често почиствате стъклата със специална течност и специална микрофибърна кърпа. Колкото и съблазнително за вас да е да ги почистите просто с ризата или тениската и... дъха си, устоявайте. Този "метод" може да бъде фатален за стъклата, тъй като може да ги накара да се обезформят.

✔️ Не поставяйте очилата на главата си като диадема (всички го правим?!). Те ще се отварят бавно и ще се деформират, а и лесно може да паднат и да се счупят.

✔️ Винаги трябва да носите слънчевите очила в тяхната кутия, така че останалото съдържание на чантата ви (ключовете, портфейла, козметика и т.н.) да не влиза в директен контакт с тях. Ако кутията е голяма, можете да ги съхранявате и в меко кожено или текстилно калъфче.

 

Плажни чехли

Никоя лятна обувка не е подложена на толкова лоши влияния като чехлите за плаж. Те са любимият аксесоар на дамите за плажа или басейна, а често ги носят и в града. Ето как те ще продължат да изглеждат като нови по-дълго:

✔️ С мека (за предпочитане използвана) четка за зъби и малко неагресивна почистваща течност. Разтрийте повърхността им под хладка течаща вода. Оставете ги да изсъхнат естествено и да изглеждат като нови!

✔️ Дръжте чехлите в ярки цветове на тъмно място или в кутия за обувки, тъй като цветовете избледнеят от слънцето.