Как да съхранявате обувките си?

Posted by admin 02.08.2019 0 Comment(s)

Всички сме се опитвали  да вкараме краката си в обувките, без да развързваме връзките. Случва се по следния начин: вкарвате крак в предната част на обувката, след това размърдвате петата и натискате надолу по задната част, докато крака ви се вмъкне. Понякога в бързината слагате пръст в задната част, за да натиснете крака си рязко по-навътре, разтягайки обувката, така че петата да се побере. По същия начин процедират много хора и с обувки без връзки. Поставят крака си грубо в обувката, без да мислят, че това води до разтягане и деформация на обувките с течение на времето.

 

Когато обувките са нови, удобни и скъпи, никога не правете това. Обувките са важен елемент към гардероба и е добре да ги третирате внимателно. Добре би било да има нещо, което да може да поддържа обувките в първоначалната им форма и да ги задържи по този начин с течение на времето.

 

С напредването на деня, краката се потят в затворената зона на обувките. В обувките без връзки и официалните обувки няма достатъчно циркулация на въздуха. Чорапите могат да направят така, че краката ви да се чувстват по-удобно в обувките, но все пак чорапите абсорбират известно количество пот, което обикновено навлиза и в кожата на обувката.

 

Кожата е идеален материал за обувки. За занаятчиите е лесно да моделират и създават дизайни и модели, които да съответстват на формата на различните видове крака. Обикновено кожата може да бъде разтеглена, боядисана, зашита и залепена. Също така, тя абсорбира водата. В крайна сметка краката ще се намокрят, ако носите кожени обувки в дъжд.

 

Начинът, по който да решите тези проблеми, е като държите обувките удобно и в отлична форма с години, използвайки етажерки за обувки. С помощта им вие запазвате обувките си и те изглеждат страхотно с течение на времето. Това важи особено, ако обувките са се сблъскали с мокро време или прекомерно вътрешно изпотяване. Използването на етажерки за обувки е много лесно и има различни видове, от които да избирате.

 

Най-добрите етажерки се изработват от кедрово дърво. Не само кедровото дърво придава на вътрешната кожа на обувката пресен мирис след ежедневно износване, но прави нещо много по-важно. Кедровото дърво има способността да контролира миризмата и да абсорбира влагата. При поставянето на обувки в етажерката, носени ежедневно, кедровото дърво извлича потта от кожата и я абсорбира в себе си. Това запазва кожата на обувката в отлично състояние след носене. Етажерката запазва кожата мека и не ѝ позволява да стане твърда и напукана с течение на времето. Когато кожата се свие, след като топлината на крака ви е изчезнала, етажерката за обувки поддържа правилната форма на обувката.