Как да спестите пари от закупуването на обувки?

Posted by admin 01.02.2019 0 Comment(s)

Кризата, разбира се, засяга всички и всеки е добре да се замисли преди да купи нещо, да се опита да се приспособи към цените, да проучи къде е по-евтино... Това се отнася и до купуването на обувки, включително.

 

Докато все още можете да се въздържите от обяд в ресторант или от това да купите някой и друг красив аксесоар за дома, то със закупуването на обувки нещата са много по-сериозни.

 

Наистина в началото на всеки сезон всеки човек започва да обмисля с какво точно да се облече. Добрите обувки са скъпи и това го знаят, както продавачите, така и купувачите. На първо място всеки човек следва да се опита да намери по-евтино място за купуване на обувки, а на второ е добре да знае, че качествените обувки ще бъдат и на съответно по-висока цена. Ето някои съвети как да направите добра сделка, когато пазарувате обувки.

 

Първият съвет е свързан с купуването на обувки не през сезона. Разбира се, това се отнася само за обувки за възрастни, защото кракът вече не расте и можете безпроблемно да си купите сандали през зимата и ботуши през лятото. Точно това правят в повечето европейски и американски страни, защото знаят, че така могат да спестят пари.

 

Много често преди началото на новия сезон, магазините подреждат стоки си за продажба, сред които има и много шикозни модели на известни марки, които ще бъдат от значение за следващия сезон. Няма нужда да се търси трик тук - това е от полза за продавача и купувача, тъй като за пръв път има допълнителни средства за закупуване на стоката и не съществува риск, че моделът ще остане непродаден след това. По този начин купувачът може да се насладите на качествено, красиво ново нещо за половината от цената му.

 

Важно е да се намерят такива магазини, които да се грижат за своите клиенти във всяко отношение. Това се отнася не само до маржовете на стоките, но и до услугите, предлаганите акции и отстъпките. Единственото нещо, което следва да се направи, е да ги проверяваме често, за да се уверим в действителността на тези "ценови акции". Съществуват и много магазини, които редовно предлагат специални оферти. Продажбите при тях са добри, но има и други бонуси, които могат и трябва да се използват. Така например, може третия чифт обувки да бъде безплатен, когато си купите 2 чифта (можете да го направите заедно с приятелите или близките си). Друг вариант, който ви спестява средства е да купите последния чифт (останалите сами чифтове често се предлагат със значителна отстъпка). Открийте вашия любим магазин и пазарувайте от него изгодно!