Как да разберете дали обувките са от кожа?

Posted by admin 01.09.2019 0 Comment(s)

В обувките, изработени от изкуствена кожа, основата на материала ще бъде текстил или полиамид. Наличието на тясна ивица от естествена кожа в близост до ципа не трябва да ви обърква: често се прави от производителя, за да заблудят клиентите.

 

Обработката на ръбовете на материала също е важна: наличието на закръглена форма при шевовете означава истински кожен продукт, а плоският ръб на шевовете показва синтетична суровина.

 

Има и тестове, разработени с дългогодишен опит, които могат да ви помогнат при идентифицирането на оригиналните обувки от кожа и етзи от инженерни материали. Можете да опитате да натиснете с пръста си върху едната обувка или да я огънете - бръчките, които се появяват в този случай, трябва да бъдат напълно изгладени, когато кожата се върне в нормална позиция. Ако установите, че остават пукнатини, пред вас има обувки, изработени от изкуствена кожа или пресована и обработена преса.

 

Друг популярен метод е да се тества материалът на допир. Ако докоснете естествената кожа, тя започва да се нагрява и отделя топлина, а изкуственият материал ще остане студен.

 

Силното полиране на кожата трябва да ви предупреждава, че най-вероятно обувките са фалшификат. Често това се прави, за да се скрият дефектите в структурата на изкуствената кожа.

 

Има начин да се провери естествеността на материала и с вода. Ако капнете една капка вода върху повърхността на обувки от изкуствена кожа, капката вода ще се плъзне надолу, а на естествената кожа тя ще се абсорбира.

 

Да се определи чифт обувки по миризмата на естествената кожа не си заслужава, тъй като в наши дни преди продажбата, повечето производители импрегнират моделите със специални съединения, които имитират миризмата на естествена кожа, така че този метод може лесно да ви подведе. Предлагаме да купите дамски обувки от естествена кожа и независимо от цената, ще видите, че те си струват инвестицията!