Как да не ни болят краката от високите токчета?

Posted by admin 07.11.2019 0 Comment(s)

Чифт обувки на високи токчета винаги може драстично да промени не само визията ви, но и походката, излъчването и дори маниерите. Обратната тенденция обаче, също, важи с пълна сила. Дори най-прекрасната жена може да се изложи, ако започне да ходи неправилно, твърде бавно или дори некадърно на високите си токчета. А да се ходи на такива обувки, както всяка една от вас знае, не е лесна работа. Болката, която те причиняват, е позната на всяка една от нас. Но по-важното е, че сред нас има и такива, които познават начините за преодоляване на тази болка. Днес, ще посветим и вас в тези тайни...Ето как да не ви болят краката от високите токчета или поне не толкова, колкото обичайно ви болят:

Не ходете ежедневно на високи токчета

Разполагайте с минимум един чифт обувки на равна подметка, на които да „слизате“ поне веднъж седмично. По този начин краката няма да бъдат излагани постоянно на стрес. 

Ползвайте силиконови стелки

Благодарение на тях предотвратявате ефекта на хлъзгащото се стъпало – основна причина да имате рани, мазоли и дори протрити места около пръстите. 
Купувайте качествени обувки на високи токчета
Когато материята е некачествена, допълнително ви причинява болка. В комбинация с изкуствено създадената височина, краката ви просто няма как да не ви болят ежедневно. 

Заложете на високите токчета в съчетание с платформа

С такъв тип модел дамски обувки си спестявате много страдания. Няма спор, че с тези обувки ще вървите и по-бързо, по-уверено, по-безболезнено. В един момент дори ще се научите да седите по цял ден на висок ток, без да ви прави кой знае какво впечатление.

Използвайте талк за краката

С него също допринасяте за намаляне на плъзгащия се ефект, а освен това и той проветрява краката ви, като премахва лошата миризма и ги поддържа свежи и чисти.