Как да направите живота на обувките по-дълъг

Posted by admin 09.07.2019 0 Comment(s)

Всеки чифт обувки – от маратонки до обувки на височки токчета – има нужда от правилното отношение, грижа и специално внимание. Това специално внимание, може да направи, така че вашите любими обувки да изкарат много по-дълго време. Нека да видим няколко трика, които можете да приложите, за да направите обувките си по-дълговечни.

 

Не всички обувки са направени еднакви, затова не може да се грижите по един начин за вашите маратонки и по същия начин да третирате така наречените обувки алпийки. Грижата за обувките е това, което ги свързва, но начините за различните обувки също варират. Както казват от мениджмънта на една голяма фирма за обувки: „ Най-голяма грешка, която човек прави за своите обувки е неглижиращото отношение спрямо тях, веднъж като се прибере у дома”. В този смисъл, грижата за обувките започва от вкъщи.

 

За вашите кожени мъжки или дамски обувки можете да се погрижите като им ‘ударите’ една боя преди всяко излизане. Погрижете се да имате боя и не се притеснявайте да използвате черна боя на кафявите обувки, експертите казват, че така ще добавите екстра стил на обувката си. Почистването важи не само за кожените обувки, но и за официалните обувки, които е добре да се почистват преди излизане с правилните за тях материали за почистване, но когато ги почиствате, никога не ги оставяйте влажни, защото ще съберат много прах от улиците. Например ако имате модерни и официални велурени обувки, можете да ги третирате със защитен препарат, който да ги предпазва от вода, кал, прах.

 

Една разходка не винаги минава по план. Така че ако се приберете с навлажнени или мокри обувки, първото нещо, което трябва да направите е да ги изсушите. Добрият стар вестник може да ви послужи в този момент. Натъпчете обувките с вестникарска хартия, за да попиете влагата и ги поставете на проветриво място. Не слагайте тези обувки докато не се изсушат напълно. За почистване на повърхността на обувките, използвайте четки с естествен косъм, за да не нараните материята на обувките си.