Как да направите перфектни гладиаторски сандали вкъщи?

Posted by admin 02.03.2019 0 Comment(s)

Гладиаторските сандали с връзки са забавни и никога не излизат от мода. Ако искате да си направите римлянки, но не искате да харчите твърде много пари за закупуването им, може да ги направите сами. Прочетете следната статия и научете как да направите сандали с връзки.

 

Тези сандали изглеждат много удобни и здрави. Можете да използвате всякакъв вид връзки, за да направите сандалите. Полипропиленовата връв е отличен вариант. В допълнение към нея ще ви трябват:

  • Нож;
  • Обувки;
  • Запалка;
  • Миещ се маркер;
  • Мярка за лента;
  • Лепило.

 

Моделът на вашите гладиаторски сандали ще зависи от дизайна на каишките, а дълголетието им ще зависи силно от подметките. Първо ще трябва да направите ходилата, а след това и каишките.

За да ви е по-лесно процесът по оформянето на ходилата е добре да се раздели на 2 части:

 

Рязане

Ако не направите правилно ходилата, вашите сандали няма да издържат дори една седмица. Оформянето на подметките е най-трудната част от този проект. Когато правите ходилата, трябва да сте сигурни, че са здрави и удобни. За да направите първата подметка, вземете полиуретановата връв и оформете 5-6 дължини, всяка от които е добре да бъде около 30,48 см. Поставете ги на работното място, успоредно и съседно един на друг. Вземете едната обувка (трябва да бъде удобна за вас) и я поставете върху връзките, разположени на работната зона. Сега вземете миещия маркер и очертайте формата на обувката върху връзките. Сед това нарежете връзките по  очертанията на обувката.

 

Съединяването

Щом връзките са нарязани, следващата ви задача е да ги сглобите. Вземете запалката, запалете я и я доближете до полиуретановите връзки. Те ще започнат да се топят след известно време, докато се съединят. Внимавайте да не ги прегрявате. Оставете охладените връзки да се охладят. Сега вземете връзките и свържете краищата на разтопените връзки. Вашата мозайка е готова!

По същия начин, направете втория морски език. Единичните пластмасови подметки може да не дадат желания комфорт. За да направите здрави сандали, можете да съедините 2-3 слоя такива подметки и да ги използвате като единичен табан, но ще трябва да отделите много време, ако възнамерявате да направите многопластови подметки.

 

Каишки

Има многобройни каишки, които можете да използвате. Ще опишем как да направите "Y" каишки. Това е един от най-често срещаните дизайни и е лесен за изпълнение.

Поставете десния ви крак на една от подметките. Сега използвайте маркера и отбележете точка на подметката между двата най-големи пръсти на крака. След това направете 2 точки по подметката, така че те са близо до глезена и да лежат на противоположните краища.

 

Като държите десния си крак върху подметката, измерете разстоянието от едно от местата до глезена до мястото до петата.

Сега изрежете 2 парчета от връзките по такъв начин, че дължината на всяко един от тях да съответства на разстоянието, което сте измерили преди известно време.

 

Поставете връзките паралелно една до друга и ги прикрепете на единия край, така че поне 2 см. от тези връзките да са свързани една към друга. Можете да използвате лепило, за ​​да прикрепите връзките.

Сега, свържете върха на свързващия край към подметката на мястото, отбелязано близо до петата. След това вземете един от отворените краища на връзките и го сложете на едно от местата близо до глезена. Залепете другия отворен край към останалото място.

 

Сандалът за десния крак е готов. По същия начин, направете и другия за левия крак.

 

Не забравяйте да почистите старателно сандалите, преди да започнете да ги използвате. Добре е да внимавате при боравенето с ножа и запалката.