Как да намерите добър обущар?

Posted by admin 03.02.2019 0 Comment(s)

Малко вероятно е някой да оспори факта, че нищо не е вечно, особено ако става въпрос за обувки. Всеки ден правим хиляди стъпки и разбира се, износването не може да бъде избегнато по никакъв начин. Подметката първо става неизползваема, след това се изхабява, след това се счупва тока, а след това походката става неравномерна поради нестабилността на арката.

 

В резултат на това е добре да се замислите какво да направите, за да възстановите любимия си чифт, особено ако цената му е доста голяма и не ви се харчат излишно пари, за да купите нов чифт.

 

Нуждаете се от ремонт, но това, както се оказа, може да е проблем. Защо да не дадете любимите си ботуши на първия обущар? Нека започнем с това, което е най-добре да направите. Ако просто ще сменяте тока, защо не? Майстор, който е работил поне за кратко време, ще успее да се справи с тази задача. В случаите, когато е необходимо да се замени или да се затегне тока, да се възстанови красотата на олющен връх или да се нагласи тока обаче, въпросът е по-сериозен.

 

Ето например, някои от най-често срещаните проблеми. Много често, клиентът остава недоволен, защото обущарят е използвал не достатъчно деликатно кожата и обувки са станали груби или са променили цвета си. Понякога потребителите може да се оплакват, че стелки са били деформирани една седмица след ремонта или токовете са се повредили на следващия ден. Дори понякога е по-лошо - обувките са толкова променени, че собственикът не може да ги познае.

 

Освен това, вие във всеки случай, да докажете, че обущаря е виновен е много трудно. Така възниква въпроса как да намерите добър обущар. Има няколко опции и те са толкова ясни, колкото бял ден. Първо, помислете как бихте намерили лекар, фризьор или друг специалист.

 

Най-добрият начин е да попитате ваши близки или роднини. Това е един от начините да се намери отличен обущар. Ако някой от приятелите ви вече се е възползвал от подобен вид услуги и е удовлетворен от резултата, тогава всички съмнения и страхове отпадат.

Вторият вариант - проучете коментари в интернет – социални мрежи, форуми и т.н. В днешно време почти всичко може да се намери в интернет, включително отзиви на момичета за начина, по който са ремонтирали обувките си. Прочетете, проучете, изберете, действайте!

 

Третата опция е да намерите място, в което ремонтират обувки и да говорите лично с обущаря. Попитайте го на всички въпроси, които ви притесняват (за какъв срок ще са готови обувките, какъв материал ще бъде използван, за колко време ще продължи ремонти и т.н.). И най-важното, не забравяйте да попитате за евентуална гаранция, рискове и отстраняване на последствията от тях, ако е необходимо. Не се страхувайте, че може да изглеждате абсурдно или смешно - това са вашите обувки, вие сте клиент и имате пълно право да знаете!

 

И накрая, опитайте се да поддържате обувките си по правилния начин, уверете се, че винаги ги прибирате след като свърши сезона им в чисто и добро състояние, винаги ги изсушавайте навреме по правилния начин, пазете ги от отоплителни уреди и ги съхранявайте в специални кутии. Изпълнете всички тези съвети и ще бъдете доволни!