Как да изберете удобни футболни обувки?

Posted by admin 18.07.2019 0 Comment(s)

Победата на футболен мач започва с правилния избор на обувките! Независимо дали имате нужда от футболни обувки или футболни костюми за мъжки, женски или младежки дивизии, както и дали сте начинаещ или ентусиазиран играч, има фактори, които е добре да вземете предвид, когато купувате футболни обувки.

 

Младежки футболни обувки

Младите футболисти се нуждаят от обувки, които осигуряват вентилация, трайност,  стабилност и усещане за защита. Младежите могат да избират от голямото разнообразие шпайкове от съображения за сигурност, тъй като подметката на обувката се прави от специално изработвана гума. Така че, проверете подметките за регулиращите гумени стелки, които осигуряват сцепление и стабилност.

 

Тъй като тинейджърите растат бързо, е добре да се следи дали обувкито, с които тренират са им удобни или имат нужда от по-голям размер. Прекалено големите обувки, може да предизвикат мехури и изкълчени глезени. Плътното прилепване е правилното решение и когато те израстнат обувките, е добре да им бъдат доставени подходящи обувки в следващия размер, за да не се повлияе отрицателно върху растежа на краката.

 

За да получите точния размер, нека детето да премери обувките с футболни чорапи и протектори за крака, за да се гарантира, че номера е правилния. Обувките трябва да прилепват плътно в горната част, тъй като това ще позволи по-добър контрол на топката при водене, дриблиране и стрелба. Тъй като обувките се износват, горната част се разширява и те стават по-удобни. Имайте предвид, че кожата се разширява и после се отчупва по крака, така че внимателно подберете най-удобните обувки за вашето дете.

 

Светът на футболните обувки е еволюирал и независимо дали играете на закрито, на открито или на изкуствена трева, има футболни обувки, които са подходящи и увеличават качеството на играта. Ето кратко ръководство за видовете футболни обувки, насочени към различните повърхности, върху които се играе футболната среща:

 

Твърди футболни обувки

Тези обувки са идеални за напреднали футболни играчи, тъй като те са универсални за повечето видове полета и различните условия. Те са предназначени за всички повърхности и ви позволяват да контролирате оптимално позицията на тялото си, докато правите бързи завои, така че да можете да управлявате топката с лекота. Ходилото на тези обувки е издръжливо, за да осигури тракция и контрол. Скобите се предлагат в различни видове, но самите те винаги се изработват от неотделяема твърда пластмаса или каучук. Те работят добре върху традиционен и изкуствен тревен терен.

 

Меки фуболни обувки с изваждащи се пластини

Всеки футболист, независимо колко е напреднал във футбола, може да играе с тях на меки повърхности. Всъщност те са по-подходящи за играчи с по-голям опит, които могат да нагодят сменяемите приспособления към метеорологичните условия. Сменяемите пластини позволяват на играчите да коригират дължината им в зависимост от това колко кално е полето и колко хлъзгави са условията. Пластините на обувките могат да се завинтват и лесно да се сменят, а играчите могат да избират между метални или пластмасови шипове. Пластините се проектират така, че да са широко разположени, за да предотврати натрупването на кал. Повечето модели имат четири шипа под стъпалото и от два до четири шипа под петата.