Как да изберем високи токчета?

Posted by admin 03.07.2019 0 Comment(s)

Може би се питате какво толкова може да се каже за обувката на висок ток – или е удобна, или не? Но истината е, че можете да се каже много по този въпрос и особено за избора на токчета.

 

Купувайте обувки в подходящото време на деня

Никога не збравяйте, че обувки се избират в края на деня. Тогава краката тогава са уморени и подули се. Именно тогава ще разберете дали наистина дадена обувка е за вас. Някои хора имат проблеми с ширината на обувките, особено в края на деня и то именно заради подуването на краката. Това се случва най-често през горещите летни месеци.

 

Разходете се и с двете обувки

Никога не купувайте обувки, ако не сте ги пробвали и двете. Може да се окаже, че сте уцелили размера на дясната обувка, но лявата ви е като менгеме за крака ви. Разходете се по мокета или килимче в магазина, защото някои обувки не са особено удобни на такива настилки. Това е важно, ако ще носите високите токчета предимно в офиса си.

 

Разстоянието между тока и подметката

Ако разстоянието е около 3 сантиметра, най-вероятно тези обувки ще са ви удобни, но ако е 2,5 – ще се измъчите. Визуално запомнете колко са три сантиметра и ги мерете. Причината е, че при по-малките сантиметра сводът е в по-стръмна позиция и нищо чудно да ви е трудно да ходите.

 

Височината на тока 

Това трябва да съобразите и с повода, където ще носите тези обувки. Например, токчетата от три до пет сантиметра са идеални за всекидневието. Ако искате такива, които да носите в офис с дрескод, то 7 сантиметра са идеални.   С тях ще сте секси и елегантна, но също така ще ви бъде удобно и ще можете да издържите целия ден на високите токчета.

За много официални събития, можете да изберете токчета, които са 12-13 сантиметра. Все пак ще ги носите една вечер и това няма да е всеки ден, за да се притеснявате, че краката ще ви болят.