Как да изберем правилните обувки

Posted by admin 09.05.2019 0 Comment(s)

Купуването на нов чифт обувки изглежда доста лесна и добре позната процедура. За съжаление дамите продължават да правят грешки като не купуват правилния чифт за тях и доста често и размер.  Въпросът е, защо това е така? Вижте няколко прости съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящите обувки.

 

Първото нещо е да помислите кога тръгвате на шопинг. По хубаво това да бъде след работно време, тъй като така ще можете да прецените как стоят най-добре обувките ви дори и след дълъг работен ден или продължително ходене, когато краката са изморени и подути.  Сутрин това не може да се случи, тъй като тогава краката са отпочинали, но няма никаква гаранция, че това ще продължи в следващите няколко часа.

 

Ако моделът е за по-фин материал като чорапогащник, то тогава пробвайте обувки, като обуете такъв. Избягвайте да пробвате спортни модели по този начин, защото при носенето им с по-дебел чорап те могат да ви стягат и да не са ви удобни.

 

При пробването на сандали и като цяло модели, които са с отворени пръсти, може да ви се струва, че вашия номер ви е голям. Не се притеснявайте, това е напълно нормално, защото тези обувки са по-свободи, за разлика от затворените обувки.  Пробвайте половин размер или направо цял по-малък от вашия, за да сте сигурни, че сте избрали правилния модел обувки.

 

И така последното нещо, което трябва да не забравяте, че пробвате обувки в седнало положение. Когато станете обаче, пръстите отиват доста по-напред и това може да се окаже проблем и обувките да не са ви удобни. Пробвайте по-голям размер или ако няма, просто посетете следващия магазин. Не си струва да купувате нещо, което ще обуете един път, защото е неудобно и ще го захвърлите.  Сигурен знак за това, че обувките са ви удобни е да размърдате пръстите си  в тях, без да „плувате“ в тях.