Как да изберем детски обувки за момиче?

Posted by admin 14.02.2019 0 Comment(s)

При избора на обувки за малки момичета, разбира се също при момчетата,  трябва да се подходи внимателно, защото все още се оформят краката им. А лошото качество на детските обувки може да доведе до сериозни деформации.

Естествено, за всяко момиченце най-важният критерий е красотата на обувчиците, но все пак родителите трябва да се съсредоточат върху комфорта. Да се подбере правилно токчето и широчината са едни от основните елементи.  

Детските обувки за момичета не трябва да имат токчета по-високи от 7 мм. През това време децата имат меки кости и се формира костната им система, а по-високите токчета могат да доведат до сериозни ортопедични заболявания.

Красивите лакирани модели, от една страна са обикновено тип сандали, в повечето случаи са с ниски токчета, но са стеснени отпред.  Обувки, който ограничават краката и пръстите водят до проблем с циркулацията на кръвта и имат отрицателен ефект върху развитието на стъпалата, а освен това водят до образуване на мазоли и ожулвания.

При избора на обувки за момичета също така е важно да се обърне внимание на материала, използван при тяхното производство.

И не на последно място - цветът на обувките. Например, за разходки можете да изберете модели с ярки цветове като розово, тюркоазено, червено, жълто и оранжево, а за училището може да се спрете на по-дискретни  като синьо, бежово, кафяво и черно например.