Как да изберем бебешки обувки?

Posted by admin 09.01.2019 0 Comment(s)

Бебешки обувки за деца до една година

В най-рана детска възраст - до една годинка, децата все още не могат да стоят стабилно на крачетата си. В този период мускулите на малките стъпала са много слаби и поради това е много вероятно да объркате размера. Освен това детските крачета растат доста бързо, така че може би не е толкова необходимо да се купуват обувчици предварително, тъй като детето ще ги израсне бързо. В тази възраст децата тепърва се учат да ходят.

И все пак трябва да знаете, че най-правилните обувки са моделите от вида на мембраните. Изключително леки са, топлички и удобни. Те са подходящи за всекидневните разходки в количка, в която детето просто седи мирно, няма възможност да ходи, но все пак има необходимост от топли обувчици.

Едва когато детето започне само да ходи, може да му закупите детски ботушки. Препоръчват се модели с много нисък ток, тъй като ще спомогнат на стъпълцата да се развиват правилно, за да може детето да оформи идеална походка. 

Ако търсите обувки за дечица над една годинка, заложете на кожени ботушки с естествена вълнена подплата. Те са отличен избор за детските крачета. Единственият им недостатък е, че при повече движения, на децата ще им бъде много топло на крачетата. А при ниски температури стъпалата могат да замръзнат, но по това време дори и възрастните не се разхождаме, а си стоим в къщи на топло.

Едни от най-предпочитаните модели са апреските. Тези зимни ботушки имат редица предимства, затова са предпочитани всякакви възрасти. Апреските са удобни, леки, въздухопропускливи и не задържат влага. Могат да се носят при температурен интервал от минус 35 до плюс 10 градуса по Целзий. Изработват се от полипропилен, имат подплата от вълнен филц, както и мембрана, разположена между двете материи.