Избор на детски обувки

Posted by admin 06.11.2019 0 Comment(s)

Избор на детски обувки – специални съвети, които винаги да имате на предвид

Детето има нужда от качествени, удобни и хубави обувки, за да си осигури достатъчно гъвкавост и комфорт по време на игрите, забавленията, времето, прекарано навън и изобщо за всички лудории, съпътстващи щастливото и активно детство. Как обаче да изберем подобни качествени обувки, ако никога досега не сме го правили? Като следвате нашите специални съвети! Вижте основните насоки, на които трябва да се опирате, когато става въпрос за избор на детски обувки:

Измерете предварително крака на детето си
Не се поддавайте на илюзията, че ако знаете номера на своето дете, ще можете да му купите обувки за 5 минути. Всъщност, всяка фирма си има своя индивидуална номерация. И ако за една марка детето ви ще е размер 10, за друга може да е както 12, така и 8. Всяка детска обувка върви не само с конкретния си размер, но и с дължината на стелката. А тя трябва да отговаря с дължината на ходилото на вашето дете – плюс 2 см за комфорт. 

Оставете детето да се разходи с обувките още докато сте в магазина
Колкото и да е малко, вие ще разберете по погледа му дали едни обувки са му удобни, или не чак толкова. Освен това, ако обувките стискат, детето няма да поиска да направи кой знае колко крачки, а ако хлопат, просто ще започнат да се изхлузват, докато върви. 

Стремете се да пазарувате от магазини, които вече сте тествали
Там имате някаква представа за номерацията на детските обувки, които вече сте закупували. В тази връзка, в познатия магазин винаги ще се ориентирате по-лесно и по-бързо, а в крайна сметка и изборът ви на детски обувки ще бъде наистина успешен. И на детето ви ще му е приятно да ги носи!