Избираме дамски обувки според собствената си фигура

Posted by admin 18.07.2019 0 Comment(s)

Не само дрехите, но и обувките трябва да се избират според индивидуалната фигура. Ако не бяхте запознати с тази зависимост, време е да разберете кои са най-подходящите дамски обувки за вашето телосложение.

 

За дамите с къси крака

Ако не сте благословени с дълги крака, коригирайте визуално този недостатък във визията си, с класически клиновидни токчека – най-често става въпрос за по-официални и елегантни дамски обувки – а също така и с дамски обувки на висока платформа, интересни и оригинални чехли. Избягвайте дамските обувки с каишки, защото те ще направят крака ви още по-къс. В същото време, колкото по-изрязан е моделът дамски обувки, който ще предпочетете, толкова по-дълги ще изглеждат краката ви. Същото важи и за класическите обувки с остър нос.

 

Много дълги крака, слаба и висока фигура

За този тип дами, съветваме да се спрат на кокетните обувки тип пантофки или балеринки. Ако държите на токчетата, изберете си стилни дамски обувки с котешко токче. В никакъв случай не слагайте обувки с дебели токове. Добър вариант за вас са и дамските мокасини. С тях ще бъдете много шик.

 

Ако имате прекалено мускулести, пълни крака

В този случай също можете да заложите на дамските обувки с остър нос, но също така и с отворени в предната част, а освен това и с ярки цветове, интересни щампи и изобщо оригинални дизайни, които привличат вниманието.

 

Крака с големи глезени

За вас със сигурност не подхождат дамски обувки с каишки. Затова пък и във вашия случай чудесно ще седят интересни или класически дамски обувки с остър или издължен нос. При всички случаи, избягвайте големите платформи и спокойно си носете ниските обувки, които са спортни и ще потулят големия ви глезен или поне няма да го оставят да изпъква.