Интересни факти за чантите

Posted by admin 09.09.2019 0 Comment(s)

Изискани и перфектно оформени, шикозните малки чанти са фаворит за зимния сезон. Те са с перфектни пропорции и в повечето случаи са приказно красиви. Разберете как протича сложния процес на проектиране на тези луксозни чанти, които се предлагат в завладяващи цветови съчетания и с прелестни декорации с бижутерийни елементи.

 

Използвайки комбинация от ръчна изработка и новаторски технологии, първоначално се създава цифров триизмерен прототип на индивидуалните модели на чантичките, създаден чрез сканиране на скица, направена ръчно. След това цифровият файл се обработва и се изпробват различни декорации, цветове и апликации, включително камъни, капси, ресни и контрастни кожени шевове върху предната част и дръжките.

 

За да се изгради кожената основа на чантите, се очертават детайлите от кожа и се нарязват на ръка. Избраната външна материя за всяка чантичка, независимо дали е направена например от плюшено розово кадифе и блестящи сребърни пайети или става въпрос за вечната черна кожа, украсена със златни капси. След това се проследява шаблона и нарязва като се оформя определен модел, след което детайла бива залепен към кожената основа. Черната кантираща боя се нанася върху необработените ръбове на кожата - техника за довършителни работи от висок клас, която изисква повече труд, но води до по-фини и деликатно израбтени ръбове и цялостно по-чисто и по-изискано покритие.

 

За да се създадат двуцветни ленти, две ленти от кожа в контрастиращи цветове се обединяват и се внимава да се избегнат видими линии на шевовете. Каишката се полира машинно, за да се подготви за боядисването на ръба, след което се полага върху лентата, като се използва специална машина за полиране. За окончателното завършване върху чантата се закрепва машинно изработена верижка.

 

Монохромни или с няколко цвята, елегантните малки чантички, изработени от кожа, велур или изкуствена кожа, ще допълнят успешно гардероба ви, ако той е доминиран от дънки, дънкови поли, костюми, ризи и памучни дрехи, кожени палта и якета, както и спортни екипи, плетени пуловери и жилетки.

 

Имайте предвид, че една обемиста кожена чанта в комбинация с делови костюм ще развали цялата визия. Напълно обратното впечатление ще направи елегантна чанта със строга класическа форма върху дълга тясна каишка, случайно висяща над плетена жилетка или кожено яке.