Интелигентни идеи за съхранение на обувките

Posted by admin 11.06.2019 0 Comment(s)

Ако искате да имате нов шкаф за обувки, първото и най-важно нещо, което следва да направите, е да се отървете от онези обувки, които вече не използвате. Не става дума само за старите и похабени, но и за необуваните от доста време. Със сигурност има доста чифтове, които стоят в гардероба или под стълбите, и въпреки че изглеждат страхотно, не са достатъчно удобни, за да ги носите толкова често. Подарете ги на тези, които биха ги използвали или ги продайте на гаражна разпродажба. За вас ще е изненада да видите колко голямо е освободеното пространството и спечелените пари. Това може да е в помощ при закупуване на по-специален шкаф за обувки. Независимо от всичко казаното досега, добре ще е да послушате съветите, предложени по-долу.

 

Добре е да имате идея какъв шкаф искате да купите, за да се избегне объркването при богатото разнообразие в магазините за мебели. Като разумен купувач, трябва да сте сигурни какъв точно да е вашият нов шкаф. Много важно е да сте сигурни с какво място разполагате, какви средства може да отделите и видовете обувки, които имате.

 

Предварително решете къде искате да поставите шкафа - в гардероба, в коридора, зад вратата, под стълбището или другаде. Вземете размерите на мястото за шкафа много точно, за да не се окаже, че е прекалено малък или голям.

 

Обувките, които използвате най-често за спорт, в градината или на други места, дръжте отделно от другите, за да не ги изцапате.

 

Мястото за шкафа е от голямо значение, тъй като свободното място в жилищата е със скромни размери. Ако искате той да бъде не само необходимост, но и част от декора на вашето жилище, тогава се спрете на красив затворен шкаф или на свързани помежду си кубове.

 

Друга възможност са поставящите се един върху друг рафтове. Уверете се, че шкафът има необходимата дължина и височина, за да побере всичките ви обувки. Така подредени те се запазват като нови по-дълго време.

 

Може да се спрете на шкафове за обувки от дърво или метал. Съществуват също и платнени такива. Тяхната поддръжка е по-скъпа, защото трябва да се почистват редовно.

От най-голямо значение е бюджета, така че помислете какви средства можете да отделите за закупуването на шкафа.