Грижа за обувките

Posted by admin 26.04.2019 0 Comment(s)

Обувките са неразделна част от облеклото ни. Това, което забравяме често е, че те се нуждаят от определени грижи, за да могат да ни служат дълго време. Преди всичко трябва да умеем да подбираме своите обувки по размер и по анатомия на стъпалото ни, така че да ни бъдат удобни навсякъде и по всяко време, когато ги носим.

 

Когато пробваме обувки, трябва да не ни стягат или пък са прекалено отпуснати.  Важно е те да бъдат съобразени със сезона и времето. Обувките, които носим всеки ден, се използват както за носене на улицата така и за различни помещения като офис, където няма строги правила за обличане. Всичко това е съобразено с характеристиките на дадения продукт. 

 

Официалните обувки пък са подходящи за краткотрайно носене по време на тържествени случаи или важни срещи.

 

Когато избираме обувки е важно да знаем от какво са направени. За есенния сезон, както и за пролетта, е хубаво обувките ни да не пропускат вода. Това е така, защото това са двата сезона с най-много валежи.  Кожата и текстила не са подходящи, тъй като те лесно се мокрят и краката ви биха подгизнали за нула време.  Ако това ви се случи, има и някои хитринки, които биха ви били от полза.

 

На първо място обувките трябва да изсъхнат по естествен начин, без пряка слънчева светлина или уреди за отопление.  Преди да ги оставите, поставете мека и суха хартия от вътрешната страна. Така ще запазите формата и качеството на обувките.  За да запазите хубавата материя, трябва и да полагате известни грижи за тях.  Почиствайте ги с леко влажна кърпа от праха и калта от улиците.

 

Използването на обувалка ни улеснява, а от друга страна запазва  формата на обувките, като предпазва от разширяването, което се получава от продължителна употреба.  Препоръчително е да носите обувките през ден, а не всеки ден.