Есенни дамски обувки – какво предрекоха експертите и какво се случи

Posted by admin 01.11.2019 0 Comment(s)

Модните подиуми са едно, реалността в магазините за обувки друго. Много трудно може да се проследят тенденциите от това, което се вижда в колекциите на големите модни играчи и връзката спредложенията в онлайн магазините за обувки. Затова нека опитаме да погледнем разликата между подиума и витрината на онлайн магазините.

 

Едно от най-характерните предложения за дамски обувки от модния подиум, които ще завладеят пазара тази есен бе, че ще се появят дамските каубойски ботуши в блестящи цветове. Реално това, което се случи  на пазара бе завръщането на изчистените модели дамски боти на платформа с ток висок от 4 до 11 сантиметра. Дамските ботуши трябваше да са бляскави, в много неутрални цветове и направо шикозни решения.

 

Една от тенденциите на модните подиуми беше цветовата гама, която беше много неутрална, сиви модели дамски обувки в искрящи и блестящи украшения върху самите сиви цветове. Да, наистина неутралните цветове владеят пазара тази есен, има много модели велурени обувки в сиво, бежово, кафяво, тупе, но самата велурена материя не позволява изработката на толкова блестящи и искрящи украшения, които имаше на модния подиум.

 

Интересен тренд бяха и високите дамски ботуши, които бяха в съвсем друга посока и имитираха военна тематика. Груб външен вид, черни цветове, много връзки, с подметки и форма готови за ‚маршируване‘ върху модния подиум. Е в магазините не се случи точно така, но е интересно да се отбележат тези модели.

 

Градският каубой темата бе експлоатирана до максимум на модния подиум, като в много модели за есента си личеше преработката на класическите каубойски ботуши в елегантни и стилни решения за дамите – цветовете на каубойските ботуши също бяха запазени.

 

Разкрасяването на дамските обувки с различни образи и добавени аксесоари също беше много силен тренд на модния подиум. Имаше модели с влияния от най-различни култури върху класическите дамски обувки с токче. Решения в различни цветове и с много красива украса.