Детски обувки за момичета

Posted by admin 13.04.2019 0 Comment(s)

Съвременните производители на детски обувки, предлагат широка гама от модели, вариращи от детски обувки за момичета, които те да носят в ежедневието и се завърши с такива, които са запазени само за празнични дни.

 

Детските обувки често са любимият предмет на много момичета. Още от 3 годишни много от тях се опитват да носят обувките на токчета на мама. Поради тази причина много дизайнери просто правят умалени версии на обувките си от дамските колекции. 

 

Детски обувки на токчета.

Да разбира се има и такива, но за разлика от женските модели, детските обувки не са с висок ток, тъй като производителите се грижат изключително добре за здравето и комфорта на момиченцето ви, тъй като високата петата е в състояние да причини непоправими вреди на здравето на децата. Височина на тока при детските обувки обикновено е между 5-25 мм.

 

Има разбира се и специални празнични модели за тийнейджърки, чиято височина на тока достига максимум до 4 см, но не се препоръчва, те да се носят често, защото това може да доведе до износване на подметката. Освен това да не забравяме, че такива обувки, сменят център на тежестта напред и по този начин основната тежест пада върху пръстите на краката, което води до деформация, освен това се увеличава натоварването върху гръбначния стълб а все пак организмът на децата още се развива и тези деформации може да са непоправими.

 

Балетки.

В продължение на няколко години балетните обувки или за по-кратко балетките бяха много популярни. Те все още се предпочитат от момичетата, които искат да са ефирни, елегантни и красиви.

За деца, най-добрият модел е този, който е с ластик, за допълнителна подкрепа, което осигурява удобство при ходене.