Дамски обувки за есента – практичност или естетика

Posted by admin 09.10.2018 0 Comment(s)

Когато усетите, че първите есенни ветрове започват да носят хладния въздух наоколо, значи е време да помислите за есенния гардероб. Със сигурност есента в България предлага циганско лято, но има и много хладни и дъждовни дни. Така че решението е да се спрете на поне два нови чифта есенни обувки.

 

Практичността е свързана с моделите, които ще ви служат в повечето дни от есента; ще са топли, уютни, подходящи за работа и за по-дълги разходки в градска среда. Естетическият избор е свързан с по-специални и официални събития, за които всеки трябва да е подготвен. Те не са задължително фиксирани като дата, но са свързани с динамиката на живота.

 

Не можете да предвидите колко дни ще вали през есента, но можете да изберете дамски боти, които ще са подходящи за дъждовните дни. Понеже за настоящата есен има страхотни и разнообразни предложения, нека да кажем каква е тенденцията. Светли и топли цветове, които се сливат с есенните листа, неутралните бежово, кафяво, бадемово, кафяво-червеникаво заедно със стабилното токче и здравата подметка ще ви донесат така необходимите: стил, комфорт и връзка със сезона.

 

 За работа, в по-приятните есенни дни,  подходящите обувки запазват комфортната линия, но са много по-леки. Изберете класическите дамски обувки с ток не повече от 7 см, с кръгла предна част, елегантно захващане под глезена – цвят, светъл, кремав, бежов. Есенните обувки може да са по-малко забележими откъм цвят и откъм естетика, защото сезонът предлага малко повече меланхолия, малко повече мисъл насочена навътре. Естетиката на дамските обувки също може да изразява това.

 

Есента оставя и избор за модели дамски обувки за свободното време, за уикенда и за излизания в градска среда, в които младите дами и жените могат да покажат малко повече индивидуалност. Оттук насетне всичко е строго индивидуално. Има жени, които се интересуват от колекциите есен-зима, а това не винаги е знак за практичност и комфорт. Напротив, там има много повече възможност за самоизява на личен стил и подход, който е цветен, декоративен, визуално впечатляващ.

 

Има жени, които избират обувките си така, че да отговарят на начина им на живот. Там топлите обувки на нисък ток за есента са водещи, няма чак толкова визуална експресия. Все пак, когато идва и желаете да разнообразите гардероба с нови обувки, изборът е в две посоки. Едната естетическата, която ще добави красота и стил към есенния килим от листа и една практическа, която ще ви донесе комфорт, топлина и защита от хладните и влажни есенни дни.