Дамски боти за есента и зимата – каква е разликата

Posted by admin 11.10.2019 0 Comment(s)

Всеки има своя любим сезон, в който разгръща потенциала си за мода и стил, които най-му прилягат. Особено много това се отнася за дамите, които избират своите дрехи, обувки и аксесоари за есента и зимата. Както дрехите през есента и зимата могат да се различават съществено, така е и при дамските обувки. В този текст ще разгледаме някои основни разлики при дамските боти, толкова предпочитани в есенния и зимния сезон.

 

През есента цветовата гама на дамските боти може да е по-богата като избор. Например неутралните цветове вървят много с разноцветното есенно облекло. Още повече когато самите боти са по-ниски и са в различна, и нестандартна материя. Такива са ботите покрити с вълнена материя, кадифените боти или моделите завършени с каре тартан.

 

Що се отнася до зимните дамски боти, там сякаш много по-елегантни и приложими са монохромни тъмни цветове. Неизбежна е реминисценцията с високите черни боти, които носят гордо тежестта на студената и мрачна зима. Особено важно е да се спомене завръщането на белите боти като тренд, които също са някак си свързани със зимния пейзаж.

 

Друга основна разлика между есенните и зимните боти, от практична гледна точка е височината. През есента по-ниските дамски обувки сякаш вървят много повече, защото позволяват повече гъвкавост при избора на облеклото. През зимата обаче по-високите и стройни боти отговарят много по-качествено на стегнатия моден стил, който зимата налага.  Достатъчно е само да споменем високите над коляното черни велурени ботуши и всичко си идва на мястото.   

 

По-същия начин може да се направи разлика за декорацията на дамските боти през есента и зимата. Така както дърветата имат различни цветове през есента, така и дамските боти за този сезон могат да бъдат много по-украсени с бродерия, с принт на някоя дива котка, или с неутрално шотландско каре. Докато през зимата прекрасно изглеждат дамски челси боти в изящен черен цвят с кафява подметка или високите кафяви ботуши с цип.