Дамски бизнес костюми – интервю за работа

Posted by admin 16.01.2019 0 Comment(s)

Представянето ви на интервю за работа може да определи как ще се развие животът ви в следващите няколко години. Така че ако наистина желаете тази работа, следва да се подготвите във всички посоки. Една от най-важните точки в подготовката е изборът на най-подходящия от редица бизнес костюми.

 

Колкото по-сериозна интелектуална е работата, толкова по-голяма е отговорността за облеклото ви. В този смисъл, при кандидатстване за работа в банка, правна или счетоводна кантора, в консултантска фирма, трябва да направите много добър баланс. На такова интервю се изисква да покажете интелектуални дадености, а облеклото трябва да е просто фон за вашите думи, то не трябва да изпъква по никакъв начин.

 

Панталон или пола – това е следващият сложен въпрос – поне на пръв поглед. Тук е добре да процедирате според личната ви физика и това, което ви е удобно като облекло. При всички положения трябва да спазвате първата мярка, моделът пола или панталонът, който изберете да не се откроява.

 

Едно от предимствата на разнообразието е, че можете да изберете частите поотделно, за да сглобите най-удобен бизнес костюм. Понякога заради разликата във физическите характеристики,  костюм, който се продава в едно, може да е с панталон по-мярка, но с връхна дреха, която не ви пасва. Така че можете да изберете няколко различни видове дрехи, които после да комбинирате в различни конфигурации на бизнес костюми. Заедно с това, получавате и свежи нови попълнения в гардероба, които да носите поединично.

 

Препоръчително е преди да отидете на интервюто и то няколко дни преди това да направите теста с огледалото. Вземете един стол и седнете пред огледало, изправете се в цял ръст, огледайте се добре, добре ли изглеждате в този аутфит? Вижте как стои елегантната пола или панталона когато сте седнали и когато сте изправени, как се съчетават с обувките. Огледайте горната част. Ако нещо не ви харесва, сега е времето да го промените.