Цветни обувки

Posted by admin 11.09.2019 0 Comment(s)

С този пост ще се опитаме да отговорим на въпроса как да изберем модни дамски аксесоари в актуални цветове. Ето какво споделят експертите:

 

 

► Съвет 1

Вземете решение за стила

Когато избирате бижута, чанти, ръкавици и други аксесоари помислете с какво ще ги носите. В какъв стил предпочитате да носите дрехи? И тук зависи от вас да решите, спазвате стилистични особености или да експериментирате. Добре е вашите цветни официални обувки да не са съчетани по цвят и принт с чантата, а тя да е в един от цветовете на модела им. Така че за бизнес външен вид може да заложите на цветни обувки на ток, монохромна чанта, скъп часовник, елегантни обеци и малък пръстен.

 

 

► Съвет 2 

Изберете правилния цвят

Първо определете основния цвят на вашето облекло. След това, използвайки цветовия спектрален кръг, изберете правилната комбинация от нюанси на вашите цветни обувки за жени, чанта, бижута и дрехи. За офиса е по-добре да използвате монохромни комбинации цветни обувки с ток, а за парти можете да опитате противоположните цветове (два противоположни цвята на кръга), триада или правилото на триъгълника (оформете равнобедрен триъгълник на кръга) и други комбинации цветни обувки на висок ток,  чанта и бижута.

 

 

Съвет 3 

Изберете правилната форма

Важно е формата на вашите цветни дамски обувки, чанта и аксесоари да е в хармония с кройката на дрехите ви. Например V-образно деколте изисква дълго бижу, като висулка на дълга верижка или триъгълно колие.

 

 

► Съвет 4 

Когато избирате цветни обувки на платформа и чанта, не забравяйте, че те трябва да подчертават дрехите ви. Същото се отнася и за гривни, колиета и обеци.

 

 

► Съвет 5 

Важно правило е да съчетаете текстурите. Ако изберете обувки, чанта и бижута, тогава обърнете внимание на материалите. Не забравяйте, че лакираната кожа не се комбинира с обикновена, а сребърните със златни бижута.

 

► Съвет 6

Важно е чувството за пропорция. Дори и да сте ексцентричен човек и да обичате екстравагантните комбинации, не забравяйте да се спрете навреме, за да направите тоалета ви да изглежда естествено и непретенциозно. В крайна сметка, сдържаността в избора на бижута винаги показва наличието на добър вкус.