Как да изглеждаме .....

Posted by admin 24.09.2019 0 Comment(s)

Как да изглеждаме елегантно и красиво в обувки на висок ток

Всеки от вас вероятно е виждал каква мъка представлява за някои дами ходенето на висок ток и колко нелепо изглежда походката им, когато по всичко личи, че не се чувстват удобно и комфортно в обувките си. Сега ще разкрием някои тайни на красивата осанка, дори и когато сме се качили на значително високи токчета.

Едно от най-важните правила при избора на обувки на висок ток е да обърнете внимание на основата на токчето. Тя трябва да се намира точно под петата, защото по този начин се осигурява равномерното разпределяне на тежестта на тялото. Ако основата на тока не е точно под центъра на петата, това може да ви навлече проблеми с гръбначния стълб. Освен това не бихте се чувствали удобно в такива обувки и краката ви ще се уморяват бързо.

Още едно важно нещо, това е височината на тока. Колкото е по-висок той, толкова по-неудобна за носене е обувката. Ако не искате да правите компромис с височината, може да изберете модел обувки на платформа. Платформата под предната част на стъпалото ще ви осигури желаната височина, като в същото време ще намали нуждата от прекалено висок ток. Обувките на платформа се славят като доста удобни и краката, обути в тях, не се уморяват бързо.

Материалът, от който са изработени подметките на обувките, е от голямо значение за удобството, което предлагат. Известно е, че най-добрият материал в това отношение е гумата, в сравнение с дървото и пластмасата. Гумената подметка обира много по-добре тежестта и предоставя по-добра опора, което се дължи на еластичността й.

Дебелината на токчето също има огромно значение за комфорта при носенето на обувките. Тънките токчета изглеждат страшно секси, но дългото им носене изобщо не е здравословно. Затова избягвайте да стоите продължително време с тях.

И накрая, да се спрем на самата походка. Тя ще изглежда комично, акосте се разбързали. Идеята на елегантните обувки с висок ток е да съблазняват, което изисква по-бавни, спокойни и грациозни движения. Ако ще се налага да вървите бързо, по-добре си обуйте нещо друго и оставете високите обувки за по-подходящи случаи.