Авангардни решения при избора на дамски обувки

Posted by admin 10.07.2019 0 Comment(s)

Веднага влизаме в авангарда на вече текущото лято с идеите от модните подиуми за дамски обувки. Авангард е дума, която е сериозно отричана от много модни експерти, защото е военен термин, обаче сама по себе си се е превърнала в дома, която означава водещи решения и предложения в модата, които излизат от стандартната линия. Нека тогава да видим водещите в авангарда дамски обувки за годината.

 

 Кожени обувки за топлите летни дни! Да, възможно е. Жизнената и трептяща от живот кожа за дамски обувки така характерна за зимата се е прехвърлила и в летни модели. Предложенията са за високи и дълги ботуши, за ниски боти до глезена, но и за кожени обувки на токче. Така или иначе сезоните много често започнаха да се разбъркват, затова нищо не пречи да имате чифт дамски кожени боти за някоя по-студена лятна вечер.

 

 Истинският авангард обаче дойде от модните подиуми, които за лятото показаха своите предложения за обувките на бъдещето, иначе казано футуристични обувки. Само че това си бяха съвсем реални и стилни дамски обувки, които просто се заиграваха с по-футуристичен дизайн. В тези модели, има съчетания на различни декоративни елементи, вплитане на различни материи, заострени форми, декорации на точки и с мрежички, лъскава повърхност. Всичко това, за да се получи една стилна линия сякаш идваща от бъдещето.

 

 В авангарда на това лято, в колекциите обувки много силна е линията от Изтока. Изтока разбиран като близък и далечен. Като влияние от Китай, влияние от Япония, влияние от Арабсkия свят. Тази година влиянията не се виждат толкова във формите, колкото в украсата и в декорациите на самите модели дамски обувки. Много цветя и растения характерни за дадени източни култури, нанесени върху самите платформите или направо декоративни елементи във формата на цветя, които украсяват горната част на обувките.