Актуалните дамски ботуши – оценка на надеждността

Posted by admin 05.06.2019 0 Comment(s)

За всеки сезон печелившата опция за дамските ботуши са естествените материали. Но те се нуждаят от специални грижи и спазването на условията на съхранение. Сега има отлични изкуствени материали с устойчивост на износване, които запазват топлината и дават на краката да "дишат". Ето защо, по-важно от самия материал е качеството.

 

Ботушите трябва да са не само модерни, но и да се подберат според сезона - пролетта е влажна, лятото сухо, есента хладна а зимата снежна. Подметката за зимата най-добре да е гума или полиуретан. Има модели, изработени и от двата материала. Трябва да има грапавини - колкото по-дълбоки, толкова по-малка е и вероятността от подхлъзване. Високото и тънко токче е подходящо за сезона пролет-лято, а през зимата е по-добре да се сложи нещо с дебела, стабилна платформа или ниска подметка.

 

За да се оцени надеждността на модерните ботуши за всеки сезон, има няколко начина:

Съединението между отделните части. Не трябва да има изпъкнал конец и лепило.

Проверка на качеството на материала. Трябва да огънете дамските ботуши силно на мястото около завоя на стъпалото при ходене. Получената гънка трябва да се изправи бързо.

Затоплянето зависи до голяма степен от стелката. За есента и пролетта са подходящи тънки стелки от натурален материал, а за зимата е нужна изолация.

Важно за качеството на изолацията. Пухът не трябва лесно да се вади, затова не се съгласявайте с изкуствени варианти. Те скърцат при триене.

 

Обърнете особено внимание на размера. Важна не само дължината на стелката. Обръща се внимание на пълнотата на краката, обемът на долната им част.