5 златни правила преди да мерите чифт обувки

Posted by admin 10.01.2019 0 Comment(s)

На външен вид мъжките и дамски обувки са едни от най-красивите модни произведения на дизайнерското изкуство. Вътрешната страна на обувката обаче е малко по-различна ситуация. Затова подбрахме тези 5 златни правила преди да мерите избран чифт обувки, за да може да предпазите себе си, но и тези след вас, които ще ги пробват.

 

Вярно е, че онлайн-пазаруването на обувки промени пазарните порядки, но в същността си, всеки мъж или жена, младо момче или момиче, които са закупили обувки, трябва първо да ги мерят. Дори обувките да са купени онлайн, с опция за проба, първото златно правило е да ги мерите с чорап. Не знаете кой ги е мерил преди вас, нито колко души, нито знаете дали ще ги задържите. Затова, направете пробата с обут с чорапи крак.

 

Друга задължителна практика е да направите проверка на обувката по цялата външна и вътрешна повърхност. Всички съмнителни миризми и петна, които откриете следва да имат някакъв произход, който може да не е във ваша полза, дори обувките да са нови.  Особено важи за обувките втора употреба.

 

Не пробвайте нови обувки ако имате отворена рана на крака – това е задължително правило, защото новите обувки идват при вас от чужда среда, която не е свикнала с вашата кожа и микрофлора, затова е противопоказно да мерите нов чифт обувки дори с по-малка раничка на крака.

 

Измийте си ръцете след като сте мерили обувкитедори да идват като нови до вас, те са били някъде на склад или ако ги мерите в магазина, те са били докосвани от други хора преди вас. Затова като предпазна марка измийте ръцете си след пробата.

 

Завършващото правило е въпреки всичко казано дотук – не бъдете параноични. Няма как да избегнете всички микроби на света, можете обаче с няколко сигурни стъпки да ограничите тяхното въздействие.