5 качества на обувките за целодневно носене

Posted by admin 06.01.2019 0 Comment(s)

Нека погледнем избора на мъжки и дамски обувки от друг ъгъл, не от модна и стилна гледна точка, но от необходимост да ги носите цял ден при  натоварен режим на работа и ходене. В този случай няма и капка съмнение, че изборът на грешни обувки може да повлияе цялостно на здравословното състояние, на тонуса ви и на походката.

 

Затова нека изброим 5 задължителни качества, които трябва да притежава структурата на обувките, за да може през целия работен ден, да ходите нормално, да стоите прави дълго време и да вършите най-различна дейност.

 

Подкрепа за стъпалата

 

Тази функция на обувките е много важна, защото е свързана с намаляване на стреса върху ставите и като подкрепа за стъпалата след дълго ходене, или след по-дълго стоене на два крака. Тоест в структурата им са вградени различни смекчаващи елементи, възглавнички и амортисьори, които облекчават натоварването и болката в краката.    

 

Трайност

 

Това качество е важно, защото самото бързо износване нарушава цялостта на обувките и ги лишава от качествата, заради които сте ги закупили. А вие със сигурност не бихте ги закупили за ден-два.

 

Лекота 

 

Това качество на обувките е свързано с усещането с тежест в краката след дълго ходене или стоене на крака. Колкото по-лека е обувката, толкова повече се редуцира това усещане. Без значение дали търсите мъжки и  дамски обувки, които да са леки като тегло, вече има модели достатъчно елегантни и за ходене на работа с тях.

 

Дишаща материя 

 

От изключително значение за удобството на стъпалата е да имат достъп до кислород и да не се запарват заради контакта с материята в по-продължително време. Колкото  по-качествен и дишащ материал е използван за обувките, толкова по-добре ще бъде за краката на ходещия. 

 

Стил

 

Това е индивидуална категория, но със сигурност ако средата го задължава добре ще е да обърнете внимание и на външната визия на обувките. Модерните производители съчетават практичността и с естетиката, така че да не се налага прекалено много да мислите по темата.

 

Изброените качества за двойно по-важни за жените, защото те не могат да си позволят да носят неудобни дамски обувки, когато им се налага цял ден да работят и да сноват насам-натам.